Zorg & Gezondheid | Klachten na corona


Coronaklachten verschillen per persoon. Er zijn mensen die niet of bijna niet ziek zijn geworden. Andere hebben milde of ernstige klachten. Ook wanneer je een lichte infectie hebt doorgemaakt kun je lang last blijven houden van klachten.  Het kan enkele weken tot 3 maanden duren voor iemand weer beter is. Helaas houden sommige mensen ook na die 3 maanden klachten van bijvoorbeeld, ernstige vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn, concentratieproblemen.  

De meest voorkomende langdurige klachten:
 • kortademigheid
 • vermoeidheid
 • moeite met traplopen
 • pijn op de borst 
 • spierpijn 
 • hoofdpijn 
 • hartkloppingen 
 • aanhoudende verhoging 
 • vergeetachtigheid 
 • concentratie problemen 
 • moeite met prikkelverwerking 
 • langdurig verlies van reukvermogen 
Wanneer u last heeft van deze langdurige klachten of graag uw gezondheid wilt optimaliseren na een doorgemaakte infectie vinden wij het belangrijk dat u de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Via deze pagina willen wij u daarbij op weg helpen.
Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of behoefte aan meer duidelijkheid over uw klachten? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner.

Coronaplein - Longfonds
Platform voor mensen met klachten na corona. Heeft u klachten? Bent op zoek naar advies over herstel, wilt u lotgenotencontact of uw ervaringen delen? Dan kunt u terecht op deze website van Longfonds Nederland.
Website

C-Support
Ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wijst de weg aan patiënten met langdurige klachten na corona. U krijgt daar informatie, advies en ondersteuning op het gebied van gezondheid, (psycho)sociaal en werk & inkomen.
Website

Multidisciplinaire revalidatie programma's
Body Care Verbeek - Son en Breugel

Binnen ons revalidatie programma werken wij samen met de diëtist en logopedist. Indien nodig en vaak op aanvraag kan ook een psychologisch traject gestart worden. Bij ons revalideren patiënten variërend van herstel na IC opname  tot mensen die thuis ziek zijn geweest. 

De fysieke toestand van mensen varieert en dient erg rustig worden opgebouwd en in kaart te worden gebracht. Een ergotherapeut kan hierbij ook een uitkomst zijn. 
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 
Website

Fysio de Meijerij - Sint-Oedenrode
Binnen gezondheidscentrum de Meierij hebben wij een speciaal multidisciplinair covid revalidatieteam opgezet. Dit team bestaat uit de longtherapeuten van Fysiotherapie de Meierij, Dietistenpraktijk Suzanne Bekkers, Oefentherapie de Meierij, Ergotherapie van Dam, TRIAS psychologie en logopedie Schijndel. Door binnen dit team de laatste inzichten betreft de COVID-19 revalidatie te delen wordt er volgens de nieuwste ontwikkelingen gewerkt. 
De revalidatie wordt in beginsel gestart voor 3 maanden. Bij aanvang, na 6 weken en bij 3 maanden wordt spierkracht, conditie en vermoeidheid gemeten. Op die manier wordt de voortgang inzichtelijk gemaakt. Door tijdig in het revalidatieproces de therapie bij te schaven kan er op eigen niveau gestreefd worden naar een goed herstel! Naast de kracht- en conditietrainingen worden ademhalings- en ontspanningsoefeningen geven en is er lotgenotencontact. 
Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over ons programma.
Website

Fysiotherapie
Fysiosport Son
Fysiotherapeutische behandeling waarbij indien nodig de expertise van andere hulpverleners ingeschakeld kan worden.
Website

Fysiotherapie van Gerven
Fysiotherapeutische behandeling waarbij indien nodig de expertise van andere hulpverleners ingeschakeld kan worden.
Website

Lichaamsgerichte therapie
De Protter
Als lichaamsgericht therapeut werkt Yvonne de Brouwer aan het verminderen van stress klachten, trauma’s en angsten die zijn ontstaan rondom de ziekte en de ervaringen. De therapie is gericht op inzicht krijgen in de energiehuishouding en grenzen, lichaamsbeleving en lichaamsbewustzijn en daarnaast is er aandacht voor  het verminderen van de overprikkeling van het overactieve zenuwstelsel.
Website

Haptonomie
Leren omgaan met de restklachten van COVID -19, waarbij u leert omgaan met de klachten, leert voelen waar uw grenzen liggen, beter leren luisteren naar uw lijf, dan biedt Marie Louise van Heist hierin hulp.
Website

eHealth

Wil je lekker de in je vel zitten, beter slapen, meer kunnen ontspannen of jouw gezondheid en welzijn verbeteren, dat kan met behulp van Ehealth. Thuis een digitale behandelmodule volgen op het moment dat het jou uitkomt. Mc de Linden biedt hiertoe de mogelijkheid om zelf met digitale behandelmodule jouw gezondheid te bevorderen.  

Bespreek samen met de huisarts of uw praktijkondersteuner wat de mogelijkheden zijn en start met de digitale behandeling die bij u past.  

Psychologische zorg
Heeft u last van depressieve klachten, angst, herbelevingen of andere psychische klachten die zijn ontstaan na het doormaken van COVID-19? Praat dan eens met uw huisarts zodat er bekeken kan worden welke psychosociale ondersteuning of psychologische hulp ingezet kan worden.


WMO
Wanneer u bepaalde beperkingen hebt waardoor u niet meer goed kunt deelnemen aan de samenleving heeft u misschien recht op een WMO-voorziening.
Website

LEVgroep
Zorg je voor een familielid, vriend(in), kennis of buur met een chronische ziekte, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking of psychiatrische problematiek? Dan ben je mantelzorger en kun je voor advies en ondersteuning bij ons terecht.
WebsiteNieuws en mededelingen
DE STAP naar gezonder zet je zo!
DE STAP naar gezonder zet je zo!
Geplaatst: 13 juni 2023
DE STAP van Ingrid naar meer rust in haar hoofd.

Lees meer
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Geplaatst: 27 januari 2023
De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie: Stroomz, zorgmakers in beweging

Lees meer
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Geplaatst: 27 januari 2023
We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders.

Lees meer